Totaal aantal pageviews

zaterdag, februari 28, 2015

Zuurkooltocht SWD 28-2-2105 / 15 km

Ik ben al wakker voordat de wekker gaat, het is 7.15 uur. Ik kijk naar buiten: de auto is bevroren! Brrr....het was zeker een koude nacht en dat hadden ze ook voorspeld! De weersverwachting voor vandaag is gunstig, lekker weer voor een wandeling in ieder geval. Daarom ga ik vandaag in Dordrecht lopen samen met Leo. Het is een tijd geleden dat we elkaar gesproken hebben, dat wordt weer eens gezellig bijkletsen! De auto is overigens weer helemaal ijsvrij als ik wegrij.......

Op de afgesproken tijd kom ik aan bij Sporting Delta waar het startbureau zit van de Stichting Wandelsport Dordrecht die de Zuurkooltocht, want zo heet deze wandeling, uitgezet heeft. Nog even op de valreep Robert gedag gezegd, die is al van start gegaan met zijn maten maar hij gaat 25 km lopen en wij 15 en we moeten ons nog inschrijven.

Het is nog best druk bij de inschrijftafel en we staan al kletsend te wachten op onze beurt als een dame ineens voor ons dringt! Daar zeg ik wat van en kunnen wij, die netjes op onze beurt wachten, ingeschreven worden.......
Het zelfs zo druk, dat de vertrekkende lopers een andere deur uit moeten en bij deze uitgang krijgen wij onze routebeschrijving.
Leo woont in Dordrecht en hij ziet al meteen welke kant wij opgaan. Ik heb hier wel vaker gelopen en ik heb een vermoeden dat we de dijkjes mogen "bewonderen".

We lopen vanaf de start door een paar parken en slingeren door de bebouwde kom en Leo wijst mij het flat aan waar hij woont. Als we de zuiderdijk oplopen zijn we bijna bij de rust en hebben er dan 8,4 km op zitten. Bij de rust is het druk, het is een buitenrust in een tent en die is propvol! We staan heel eventjes in de rij voor een broodje zuurkool met worst en eten die staande op. Er staat ook een lange rij voor de dixie maar daar ga ik niet in staan, dat komt later wel!

Na deze korte rust gaan we verder over de Zuidendijk en lopen een stukje fout, maar we zijn niet de enigen. Een kleine misser op de overigens goed gepijlde tocht.
Op de route zit een voetbalveld en ik zie dat de kantine open is. Daar maak ik even gebruik van een sanitaire stop, lekker schoon en geen wachtrijen!
En dan zijn we weer terug bij Sporting Delta als we er precies drie uur op hebben zitten, het is inmiddels 12.00 uur. We melden ons af en na een stempeltje in mijn boekje (weer bijna vergeten) en na een consumptie gaan we ieder ons weegs.
Lekker gelopen!!!

zondag, februari 15, 2015

15-2-2015 Rondje polder 17,49 km

Omdat ik afgelopen zaterdag niet kon wandelen ga ik vandaag de deur uit, richting polders in de buurt. Het is zulk lekker weer, dan kan ik niet binnen blijven hoor.
Ik weet nog niet precies hoe ik ga lopen maar ik begin vanuit de wijk, over een honden uitlaat laantje.
En dan de wijk uit richting Bernisse.
Het is heel erg lekker weer zoals ik al zei en ik begin al snel te transpireren. Vlakbij de manege passeer ik een ouder stel die wat moeite heeft met het veerooster.

Dit stukje loop ik wel eens hard en er lopen op dit moment ook veel hardlopers. Ik zie in de verte twee bekende personen aankomen, dat zijn Joop en An van de Marathon. Ik maak even een praatje met hen maar ga ook weer snel verder.

Als ik op een splitsing kom kan ik beslissen welke richting ik uit zal gaan, ik kies voor "het trambaantje" richting Zuidland. Dat is wel een erg lange rechte weg maar ja, ik wil toch wel ruim 15 km lopen dus die kant moet ik wel op!

Bij de kruising richting Zuidland ga ik nu eens naar rechts i.p.v. rechtdoor en dat is richting Geervliet. Er staat op de bordjes nog 5 km en ik heb er net 5 opzitten dus dat komt goed uit!

Dit is ook een heel erg lange en rechte weg maar dat wist ik wel. Gelukkig heb ik muziek op de oren om mij er doorheen te helpen!
Inmiddels ben ik aangekomen bij de Groene Kruisweg die ik kan oversteken naar Geervliet. Ik passeer een huis waar men al gezellig buiten zit in het zonnetje, het lijkt wel voorjaar!!

En dan kom ik aan de rand van Geervliet uit om verder te gaan langs het Hartelkanaal naar de McDonalds maar jeeetje! Ik ben het eigenlijk een beetje zat en zet het volume van de MP3 wat harder.
Als ik in de buurt van de afslag naar de Mac kom bedenk ik dat ik nu eigenlijk wel gewoon door kan lopen, het Hartelpark in! Daar weet ik een paar bankjes, misschien daar eventjes de benen van de vloer??
Maar ach, als ik bij het eerste bankje kom is die bezet! En oh jee, het tweede bankje is ook bezet! Jaloers passeer ik die mensen om verwoed verder te stappen. Maar eindelijk als ik het park bijna uit ben, toch nog een bankje gevonden! He he, eventjes maar hoor, en dan weer verder, ik ben er bijna....

Bij de kruising Groene Kruisweg - Carlton Hotel ga ik de snelste weg richting huis, het is nu echt niet ver meer. Nog even een paar lekkere nummers opzetten en gaan met die banaan! Die laatste km's blijk ik, als ik op mijn app Runtastic kijk, het snelst gelopen te hebben! Uiteindeljk toch nog 17,49 km gelopen in 3.19 uur.

zondag, februari 08, 2015

Westduin parkentocht Den Haag / 7-2-2015 / 25 km


Vandaag ben ik eens een keertje naar Den Haag afgereisd voor een wandeling aldaar. Het is alweer een tijd geleden omdat ik een aantal jaar geleden erg teleurgesteld was over de kwaliteit van een wandeling verzorgd door deze wandelvereniging, de route was niet tot erg slecht gepijlt dus voor mij een reden om er niet meer te komen! Maar ik had gehoord dat het tegenwoordig veel beter is geworden dus ga ik vandaag de proef op de som nemen. De tocht van vandaag is georganiseerd door de Haagse wandelsportvereniging De Vierdaagsche en we gaan voor de langste afstand, 25 km.

Het is ijzig koud, de auto moet ik ontdoen van ijs maar de reis verloopt verder voorspoedig en op de afgesproken tijd kom ik aan bij het startbureau in de sportkantine van GDA aan de Madesteinweg.
Na inschrijven vraagt een klein mannetje aan de inschrijftafel welke afstand ik denk te gaan lopen, hij turft het aantal deelnemers. Ben benieuwd hoeveel dat er zullen zijn vandaag.

Nieuw is dat de route wordt aangegeven met zwart/gele pijlen, een hele verbetering blijkt wel want de pijlen zijn steeds van ver te zien en dat loopt heel prettig. Vanuit de kantine lopen we het park uit via diverse voet- en fietspaden en lopen dan het Park Ockenburgh in. Dit is een historisch park dat aangelegd is in 1650 met een rijke historie. Er staat ook een landhuis/villa en voormalig jeugdherberg wat verwaarloosd is maar er zijn plannen in de maak om het geheel op te knappen.

We lopen het bos uit richting Kijkduin door de bebouwde kom en in een straatje ontwaar ik een grote, dikke poes op een muurtje. Het beestje is niet schuw en laat zich aaien, ik maak er ook een foto van. Ik hou van katten vandaar!

In het park Meer en bos moeten we een flinke klim maken, mijn hamstrings vinden dat niet fijn maar ja, wat moet dat moet!
De eerste rust op 5,6 km slaan we over maar als ik op mijn horloge kijk hebben we er bijna twee uur opzitten en ben ik nu wel toe aan een bakkie thee! Na de routebeschrijving bekeken te hebben blijken we er bijna te zijn, bij een squashvereniging kunnen we even pauzeren. De bediening heeft niet gerekend op zoveel bezoekers, er staat maar een man achter de counter en de kopjes koffie worden per stuk vers gezet dus we moeten eventjes geduld hebben!

We hebben inmiddels 11,9 km afgelegd en we lopen na deze pauze weer verder.
Ik herken wat plekjes die we passeren, we zijn in Scheveningen aangekomen. Maar we lopen zo te kletsen dat we een pijl missen. Er loopt ook een wandelaar voor ons die in de gaten heeft dat we verkeerd gaan, een ander stel dat achterop loopt zegt het ook: we gaan verkeerd. Maar dat is uiteindelijk wel goed gekomen. Tussen de restaurantjes in lopend gaan we langs de haven van Scheveningen.

We lopen het duinpad op, weer veel stijgen en dalen! Het valt me op dat de begroeiing flink gesnoeid is, er ligt alleen maar zand. Het is ook ijzig koud maar ik heb er niet echt last van. Toch begint de vermoeidheid mij parten te spelen, aan het eind van dit duinpad komen we aan op de boulevard van Kijkduin waar we een pannenkoek restaurant induiken......even opwarmen! Met een lekkere warme chocomelk met slagroom en poffertjes komen we even bij.

Na dit aangenaam verpozen trekken we onze jas weer aan om ons op te maken voor het laatste stukje van het parcours. Nog een klein stukje duinpad waar we iemand van de organisatie op de fiets tegenkomen. Hij vraagt of het goed gegaan is! Wat een service......
We lopen daarna langs het Kijkduinpark om vervolgens weer in park Ockenburgh aan te komen. Het oude gebouw geeft een verlaten aanblik, wat jammer dat het er zo verwaarloosd bij ligt!

Bijna bij de finish aangekomen wacht ons een "verrassing". De finish is inzicht maar de pijlen wijzen naar de overkant! We mogen nog een ommetje maken om de km's vol te maken. Dat is het enige wat me een beetje tegenvalt aan deze tocht!
De route was absoluut goed gepijlt, wat een verschil met mijn laatste wandeltocht hier. We melden ons af en kletsen wat met de vrijwilligers en maken een compliment over de gelopen tocht. Dat kunnen ze wel waarderen merk ik.
De nazit is ook gezellig maar dan komt er toch een einde aan de dag. Ik neem afscheid en stap met een goed gevoel de auto in, wat een heerlijke wandeldag vandaag! Oh ja, het aantal deelnemers was 300.

dinsdag, februari 03, 2015

RWV Winterserie deel 5 / 1-2-2015 / 15 km

En zo heb je alweer de vijfde editie van de Winterserie van RWV gelopen! Wat gaat de tijd toch snel!!

Op zondag 1 februari ga ik weer richting de Kralingse plas om mijn rondje te lopen.
In de kantine van PAC is het heel eventjes rustig, een grote horde hardlopers is net vertrokken voor hun marathontraining, het zijn er best veel! Ik meld me weer aan en sta verbaasd dat de dame achter de tafel mijn naam al weet en heb ik mijn startkaart in handen voor ik er erg in heb.

Voordat we van start gaan ga ik nog eventjes aan een tafeltje zitten waar Sabine en Larissa al zitten en ook Danyell en Suus zitten er en ik maak even een praatje voordat Gijs het startsein geeft. Even later komt Paul eraan en Rob kom ook binnen, hij verteld dat zijn startkaart kwijt is, later blijkt dat zijn voornaam met zijn achternaam samengevoegd is en is zijn kaart bij de "R" gestopt!

We kunnen rond tien uur vertrekken en het is buiten bewolkt en fris, er is zelfs regen voorspeld maar dat kan ons niet deren! Lekker doorstappend lopen we gezellig te babbelen en voor we er erg in hebben lopen we het Kralingse bos uit en we steken de Maasboulevard over. Bij de roeivereniging Nautilus staan we even stil voor een Brugmomentje, dat is een foto van een of meerdere persoon/personen op een brug, in wandeljargon. In dit geval mijn persoontje want Rob neemt de foto. Het is inmiddels gestaag gaan regenen helaas, mijn (oude) schoenen zuigen de nattigheid gretig op......jammer! Ook moeten we flink diepe plassen ontwijken.........en het wordt net geen glijpartij!!!

Maar ach, de bui is ook zo weer over en hebben we inmiddels een stukje bebouwde kom in Oud-Kralingen gehad. En dan steken we de Maasboulevard weer over en even is er verwarring over de route want de pijlen zijn weggespoeld. Maar dat is ook weer goed gekomen, we volgen gewoon de andere lopers en steken een stukje af.

Dan komen we weer in het Kralingse Bos en al zig-zaggend over de bospaadjes komen we weer aan bij de kantine. Ik kijk, voor het eerst die dag, op mijn horloge en tot mijn stomme verbazing heb ik best snel gelopen voor mijn doen! Een pee-erretje zegt Rob. Het is pas half 1 dus heb ik nog even tijd voor een nazit en een bakkie thee en ik bof, want Paul trakteert! Zo sluit ik de wandeling af met een heerlijk gevoel: gezellig gebabbeld, gelachen en ook nog goed gelopen, wat wil een mens nog meer!!!

De foto's bij dit verslag zijn van Rob