Totaal aantal pageviews

zondag, november 20, 2011

Sintnicolaastocht Dordrecht 2011


De goedheiligman is weer in het land en daarom staat er vandaag een Sintnicolaastocht op het programma. En wel in Dordrecht georganiseerd door de wandelvereniging WIK (Willen Is Kunnen). Het startbureau is in het Polderwiel, een mooie, ruime locatie met volop parkeerplek voor de deur, waar vind je dat tegenwoordig? En nog gratis ook!
Op de afgesproken tijd, ik heb met Larissa 8.30 uur afgesproken, draai ik de parkeerplek op en krijg tegelijkertijd een SMS-je: Waar zeit gij? Ze zit dus al vol ongeduld te wachten.

Na het aanmelden, wij besluiten democratisch om geen 25 km maar 20 km te kuieren, kunnen wij van start gaan, niet nadat eerst een foto wordt genomen van deze gebeurtenis!

De routebeschrijving is groot geschreven en staat op twee A4-tjes. Maar er blijken later toch wel lange en saaie stukken in te zitten! De beschrijving is erg duidelijk, compleet met afstanden. Kijk, daar hou ik van!

Al snel komen we in de buurt van de Noordendijk en Zeedijk en wij kletsen wat af om de verveling te verdrijven. Ook komen we een kennis tegen van Larissa die zijn hondjes aan het uitlaten is, en we zien ook Suze aankomen die ons al snel nadert. Na een kort gesprekje gaat zij haar eigen tempo lopen.

De route voert ons door een nieuwe woonwijk van Dordrecht, het nieuwe Wassenaar! Er staan erg mooie huizen, vrijstaand en zeer luxe. Wat mij verbaasd is dat er geen stoep is, we moeten op de weg lopen! Nu is er niet veel verkeer maar er je zal er met je kinderwagen moeten lopen, of kleine kinderen? Erg gevaarlijk! Het is wel mooi, die grasrand langs de huizen, maar niet erg praktisch! Voor deze wijk is een park aangelegd, waar wij ook doorheen mogen lopen voor de afwisseling.

De eerste rust in de kantine van SportingDelta, het startbureau van de Kennedymars. Er komen weer beelden naar boven..........kippenvel!
In de kantine is het druk en ik zie ineens de Dordtse bende zitten! Wat leuk hen weer eens te zien! Na hartelijke begroetingen kletsen we wat, Larissa komt ook hier weer een kennis tegen, gezellig! Maar helaas aan deze rust komt ook een einde, we "moeten" nog 10 km stappen, en gaan weer op pad.

Door de bebouwde kom van Dordrecht is het nog een paar kilometer naar de volgende rust. Onderweg komen we Sinterklaas en Pieten tegen, al is het in de verte we horen wel de drumband spelen. Het is heerlijk weer, met een waterig zonnetje en de sfeer zit er goed in! Ik knal nog bijna tegen een verkeersbod op omdat ik zo ingespannen op de routebeschrijving aan het kijken was, ik niet oplet. Maar gelukkig is mijn reactievermogen goed en een knal blijft uit. Dat bord staat ook wel erg laag hahaha!

Voor Larissa is het een feest van herkenning want zij heeft jaren gewoond in een flatje waar we langs lopen. Het laantje is omzoomd met boompjes en ziet er gezellig uit. Zij haalt herinneringen op aan die tijd. Het levert ook mooie plaatjes op!

Op 15 km zit de tweede en laatste rust in de kantine van OMC, een voetbalvereniging. Gelukkig is het nog geen rust op het moment dat wij binnenstappen en is het nog heerlijk rustig in de kantine. Ik heb ook snel mijn consumpties. Maar even later is het wel rust en stroomt de kantine vol! De Dordtse Bende is er ook en Suze zit aan ons tafeltje. Ik neem een foto van Arie en Carla als zij op het punt staan te vertrekken.

Wij vertrekken ook voor de laatste 5 km en daar valt niet veel over te vertellen. Best wel saai eigenlijk, door een industriegebied en achter een woonwijk langs om vervolgens terug te lopen aan de voorkant. De straatnamen eindigen op "erf" en de woningen hebben gekleurde huisnummers bij elk erf andere kleuren. Zo zie je dat je weer in een ander erf bent. Leuk gevonden, dat dan weer wel. Zo heten ze Ravensteynerf, Doesburgerf en Maaskanterf.

Niet veel later arriveren we weer bij het Polderwiel waar de Sint audiëntie houdt. We krijgen een speculaaspop op vertoon van ons startbewijs. En Laris gaat op de foto met de goedheiligman en zijn Piet. Nog even napraten in de kantine met een overheerlijke erwtensoep en dan weer richting thuishaven.
Uiteindelijk hebben we een heerlijke wandeling gehad, ondanks de saaie stukken!
20,3 km, 4:09 uur netto, 4,89 avg/kph (lekker rustig tempo!) en 1191 Kcal.
En een piepklein blaartje op mijn rechterhiel, doordat ik de originele zolen plus gelzolen gedragen heb. Niet meer doen dus!

zondag, november 13, 2011

Herfsttocht 2011


Vandaag mag ik een stukje rondlopen in Rotterdam Zuid. De wandeling is georganiseerd door de wandelvereniging Zuid-Holland en de start zou zijn bij de Sperwers maar dat is verplaatst naar de speeltuin wat een beetje verwarring veroorzaakte. Rob heeft mij afgezet, hij heeft de auto vandaag nodig om naar Ede te gaan. Maar goed, bij de speeltuin aangekomen (Elly K. zie ik fietsen, zij is ook present vandaag) zie ik Paul, Larissa en Silvia al zitten en heb me snel ingeschreven voor 25 km. Leo komt ietsje later binnen maar wel op de afgesproken tijd, 7.59 uur! Danyell is ook gearriveerd en met haar fototoestel gaat zij vandaag hier weer aan de slag. We komen haar bij de rusten weer tegen.
Met dit gezellige clubje gaan we van start hoewel Larissa ons op 7 km al moet gaan verlaten omdat zij straks nog gaat werken loopt zij de 15 km. Jammer....!

De route is gedeeltelijk bekend omdat ik al vele wandeltochten in deze buurt gelopen heb. Maar het weer is voortreffelijk, wel wat koud maar met een vrolijk zonnetje en vrolijk gezelschap dus de km's vliegen onder onze voeten door.

Bij de eerste rust, cafe 't Schaapje gaan we toch na enige twijfel even een bakkie doen, ze zijn tenslotte speciaal voor ons vroeg open gegaan. En dit is de enige rust waar we met Larissa kunnen zitten dus de keus is snel gemaakt. De cappuccino is overheerlijk, maar na enige tijd stappen we toch weer op voor het vervolg van de tocht.

Bij de splitsing met de 15 km lopers gaan we een gedeelte van de route lopen wat niet mijn favoriet is want het heeft n.l. een hoog "Biwanto" gehalte, d.w.z. rechte, lange stukken. Maar doordat Leo een paar leuke moppen te vertellen heeft, is deze hindernis snel genomen. Ik heb geen erg meer in de saaiheid van het geheel door de afleiding.....

Eindelijk, de Gouden Arend is in het zicht maar helaas zijn de deuren nog niet geopend, zij hebben niet gerekend op wandelaars blijkbaar, de openingstijd wordt wel erg strikt aangehouden: 11.00 uur! Wij arriveren er vijf minuten eerder dus eventjes wachten dan maar. De bediening is zoals altijd ook niet erg vlot maar uiteindelijk krijgen we dan toch onze warme chocomel met slagroom (ja, als je het doet moet je het goed doen!). Er zit een heerlijk koekje bij en de voorraad koolhydraten wordt hiermee goed aangevuld!

Vanaf hier nog 12 km naar de finish. Ook de Albrandswaardse dijk is lang en bij de verkeerslichten van de Groene Kruisweg gaan we niet oversteken maar een stukje door Rhoon lopen. Huisjes kijken dus. Hier staan erg mooie huizen! En dan lopen we ineens een stukje verkeerd maar Leo en ik zijn hier bekend dus we zitten alweer snel op de route. Helaas hebben we het hertenkamp gemist want daar moesten we uiteindelijk uitkomen.

Als we langs de Groene Kruisweg lopen, krijg ik het een beetje voor mijn kiezen, mijn benen lijken wel elastiek, ik kom niet vooruit. Gelukkig zijn er een aantal verkeerslichten waar ik eventjes kan pauzeren en kan ik weer verder met de blik op oneindig want ik weet hoe ver het nog is naar de Schulpweg! Daar lopen we ook een stukje eigen route om naar de Kromme Zandweg te komen. Het Landhuis de Oliphant staat te stralen in de zon maar omdat er veel bomen voor staan krijg ik hem niet goed op de gevoelige plaat. De molen de Zandweg staat te draaien voor ons, en we zouden zelfs een bezoekje kunnen brengen maar dat doen we niet.

De witte poes die vanmorgen ons zat uit te kijken zit er nu nog. Een mooi exemplaar en ik maak er een foto van.
Na afmelden drinken we nog wat om van deze tocht bij te komen en nog wat na te praten maar dan wordt het tijd om afscheid te nemen. Ik mag met Leo een stukje mee naar het station Rhoon waar ik net de metro zie wegrijden naar Spijkenisse. Op het bankje spelend met mijn telefoon gaat de tijd erg snel en na tien minuten komt de volgende metro die me thuis brengt. Na nog een heel klein stukje lopen stap ik om half drie weer binnen met een tevreden gevoel: weer 25 km in de pocket!
24,77 km, 4.49 uur (20 minuten rust heb ik door laten lopen per ongeluk), 5,6 km gemiddelde snelheid.
Foto's staan rechts, de kleine foto's in het verslag zijn van Paul.

maandag, november 07, 2011

RWV Winterserie deel 1/ 6-11-2011


De korte wandelingen van wandelvereniging RWV die vanuit het Lange Pad in Kralingen starten, vind ik altijd leuk om te doen. De start is lekker laat, de afstand is een makkie, en de omgeving is bekend. Namelijk het Kralingse Bos.
Dit bos is gehuld in de mooiste herfstkleuren en daar kan ik enorm van genieten. Zo ook het weer, dat heel erg zacht is voor de tijd van het jaar!
Met een aantal Walkers heb ik deze dag afgesproken dus ik loop ook nog eens in leuk gezelschap! Ik kom als eerste aan bij de kantine alwaar ik me voor de serie inschrijf. Het ziet er naar uit dat ik er minstens twee van de zes ga lopen dus ik haal het er altijd uit! Danyell komt tegelijkertijd met mij aan, zij heeft de wandelplaatjes voor in het wandelboekje ook al bij zich.
Na een bakkie koffie druppelen de rest van mijn wandelmaatjes binnen: Silvia (mét husband Marco), Opa-Paul, Sabine en Larissa. Silvia en Larissa melden zich aan als lid, dus zomaar twee nieuwe leden erbij vandaag!

De start is iets vervroegd, waarom is mij ontgaan omdat het bomvol is in de kantine, en wij vertrekken voor onze wandeling met de hele club. Sabine en Paul gaan voor de 10 km, dus zij zullen ons verlaten bij de splitsing die op 4,5 km zit. We zullen ze wel weer zien bij de finish.

Het is weer genieten vandaag, wat staan de bomen er mooi bij in deze tijd van het jaar. Een groot gedeelte gaat door het bos, over paden met mooie namen zoals Wolvenpad, IJsvogelpad, Hazenpad en Kwelwaterpad.

In de bebouwde kom komen we een leuk speeltoestel tegen en daar moet natuurlijk een foto van gemaakt met mij erbij. Het waarom is mij niet geheel duidelijk, misschien heb ik wel een speels karakter?? En er zitten ook een paar bruggen in de route dus dat is weer een gelegenheid voor een paar brugmomentjes!

Bij de verkeerslichten op de Terbrechse weg, gaat de 10 km route splitsen maar Sabine en Paul zien we niet meer omdat Sabine nog herstellende is van een fikse blessure. Die doen het dus rustig aan vandaag en dat is meer dan verstandig!
Silvia en Marco hebben de smaak te pakken, die zijn er als een speer vandoor gegaan.

Het houtsnipperpad zit ook vaak op deze route, en we mogen er weer van genieten! En we lopen richting Bergsche Plas. Door het Bergse bos natuurlijk wat ook weer een verrassend op-en-neer pad heeft met allerlei vlonders en veeroosters. Bij de geplande rust in het restaurant aangekomen, lopen we toch door omdat het best lekker gaat en niemand behoefte aan rust heeft. We komen Mirjam a.k.a. Marianneke tegen met haar moeder, we zien hen weer terug in de kantine.

En ja hoor, het welbekende Prinsenmolenpad zit er ook weer in en inmiddels is Ardie bij ons komen lopen en al kwekkend lopen we hierover heen. Het is reuze gezellig zo, de leukste onderwerpen komen voorbij!

Het laatste stukje van de route gaat door de bebouwde kom van Crooswijk en langs de begraafplaats en zo zijn we weer aan het einde gekomen van onze wandeling.
In de kantine zitten Paul en Sabine aan het finishbier en wij schuiven aan om nog een beetje na te praten. Ik sein het thuisfront in, want ik kan een lift krijgen terug naar huis.
Nog even de cijfers: tijd 2:50 uur, average pace 11:12 p/m, 5,35 km/h, 978 Kcal verbrand.