Totaal aantal pageviews

dinsdag, november 21, 2006

Zeven heuvelen omloop 19-11-2006


Twee weken voor aanvang van deze tocht kreeg ik mijn spullen binnen: een polsbandje dat als startbewijs fungeerde, een treinkaartje een een folder met informatie over deze loop.
Ik had er zin in!

Na de reis uitgestippeld te hebben op internet besloot ik de trein te nemen in Rotterdam Alexander. De intercity naar Arnhem zou om 7.45 vertrekken. Op het perron stonden veel wandelaars waaronder ook Alie, die ik nog van vroeger ken.

In Arnhem overgestapt naar Nijmegen, dat verliep ook soepel. Na enkele SMS-jes van Anoeska vonden we elkaar op het station in Nijmegen. Een gezellig weerzien! De start was midden in de stad en onderweg konden we nog even gebruik maken van de dixies die langs de kant stonden.
Bij de start kwamen we nog enkele forumleden tegen: Anneke (Burberany), Bill, Danyell, Manja, Ruud en nog een paar bekenden van Anoeska. We besloten om 9.30 van start te gaan.
Die polsbandjes hadden geen enkele functie, ik hoefde hem niet te laten zien!

Ik wist dat dit een pittige tocht zou worden, met heuvels en dalen, maar omdat het regende waren de paden zo goed als onbegaanbaar! Enorm veel modder en natte bladeren waardoor het soms best gevaarlijk was. Ik moest me wel goed concentreren waardoor ik soms niet goed op de omgeving kon letten wat ik erg jammer vond. Af en toe drong het tot me door wat een mooie omgeving dit was. Mooie herfstkleuren en doorkijkjes. We waren op flinke hoogte!

Een beetje jammer was wel dat dat bij de eerste rust op 12 km de koffie al op was en er geen bankjes waren om te rusten. Ze hadden best wel voor wat tenten kunnen zorgen met bankjes, zoals het bij de Dam tot Dam loop was. Je betaalt best veel om mee te mogen lopen en daarom vind ik wel dat er een klein beetje verzorging langs de route moet zijn!

Na ongeveer 3,5 uur gelopen te hebben zochten wij een boomstronk op om effies te zitten. Daar was ik wel aan toe. Ik was ook helemaal doorweekt, mijn regenjas werkte niet.

In Beek aangekomen konden we even rust nemen in restaurant het Spijker. Daar zaten ook enkele forumleden en een paar Pink Angels. Het was erg warm binnen en daarom besloten wij niet lang te blijven, ik kreeg het steenkoud!
Nog even doorbikkelen, we hadden nog een paar heuvels tegoed.

Ik heb geen enkel MP3momentje gehad, en ook geen last van mijn voeten. Die had ik wel uit voorzorg ingetaped.

De terugweg verliep ook (bijna) vlekkeloos, er was vertraging van 20 minuten. Maar ik zat lekker op een bankje op het station al die mensen te bekijken die stonden te wachten. Het was een drukke dag voor Nijmegen!
De trein ging helemaal door tot Rotterdam, dus kon lekker blijven zitten.

Prachtig doorkijkje op de route!
Modder!!!
Even een rustmomentje.Het eindpunt is in zicht! De Waalbrug.

Om 6 uur kwam ik aan op station Alexander waar Hans mij opwachtte zodat we per auto weer naar Spijkenisse konden. Om half 7 stapte ik moe maar voldaan onder de douche!

Hier nog enkele foto's: http://www.mijnalbum.nl/Album=CRU8PTRA