Totaal aantal pageviews

zondag, april 30, 2006

Koninginnetocht 29 april 25 km

Het is vandaag koninginnedag en Lisette en ik gaan wandelen in Maassluis.
Om half 8 stap ik in de auto op weg naar Vlaardingen. Er zijn al wegen afgezet ivm de feestelijkheden, maar ik zet gewoon een afzetting ff opzij zodat ik er langs kan! Brutaal mens heeft de halve wereld nietwaar??!



Lisette was al helemaal in de stemming, een oranje strik in het haar en oranje veters. Voor mij heeft ze ook veters anders steek ik zo af. Na een oranje tompoes en koffie gaan we op pad, in eerste instantie naar de bus maar omdat de halte verplaatst is gaan we naar de trein.

In Maassluis-West pakken we de bus en dan is het nog een flink eind wandelen naar het clubhuis van de wandelvereniging VTM. In de bus komen we ook wandelaars tegen en knopen een gezellig kletspraatje aan. We zijn al helemaal in de wandelmood.



We schrijven ons in en gaan op pad. Na een aantal kilometers komen we erachter dat we verkeerd gelopen zijn en moeten een heel eind terug! We hebben al kletsend het spoortunneltje gemist waar we onderdoor moesten. Affijn, niet getreurd, dan maar een paar extra kilometers!!


Na twee uur wandelen is het tijd voor een pauze, mijn voeten geven aan dat het tijd is voor een blaarbehandeling. Ik blijf maar blaren ontwikkelen, ondanks het aftapen. Gelukkig heb ik blaarpleisters bij me en kan ik de weg vervolgen.

Onderweg komen we allerlei koninginnefestifiteiten tegen, en dat is best gezellig. Overal hangen vlaggen. In het centrum van Maassluis krijgen we nog een ijsje aangeboden van de wandelvereniging. Mmm...jammie!

Volgens de routebeschrijving zouden we een rustplaats tegen moeten komen, maar wij hebben dit niet gevonden. Ik vind het niet erg, want mijn linkerbeen gaat protesteren, waarschijnlijk door het verkeerd lopen door de blaar. Ik heb echt veel pijn! En ik ben daarom ook blij dat we de 15 km route gelopen hebben, ook al was dat onbewust.

Nadat we ons weer gemeld hebben in het clubhuis ff een bakkie koffie drinken. We moeten nog snel zijn want de bus komt maar één keer per uur. We kunnen blijven zitten tot in Vlaardingen. Bij Lisette hebben we nog een lekker bakkie soep gegeten. Daarna keer ik weer huiswaarts richting Spijkenisse.
Om 17.00 uur was ik weer thuis. Bij elkaar 18.45 km , 1480.60 kcal en 25636 stappen.

woensdag, april 26, 2006

Bloesemtocht ... 22 april 2006

Vandaag gaan we voor het eerst onze grootste trainingstocht lopen met ons vieren, Lisette, Michelle, Evelien en ik.
Om 7.45 stonden zij zoals afgesproken te wachten in de hal van CS Rotterdam. Ik was bang te laat te komen en Hans zou mij afzetten voor het station. Nu ligt de omgeving van dit station helemaal op de schop, dus het was ff zoeken waar de ingang was!
Ik kon een kaartje scoren met korting omdat Michelle een OV jaarkaart heeft. Dat scheelt zeg! Zo gezegd zo gedaan. De trein stond al te wachten op ons, en wij konden een comfortabel plekje zoeken. Het was niet druk. Dat werd later anders, hoe dichter we bij Geldermalsen kwamen, hoe drukker het werd.
We moesten nog ff overstappen in Dordrecht maar dat mocht de pret niet drukken.
Aangekomen in Geldermalsen moesten wij nog ff naar het toilet (tuurlijk ik weer) en dat kostte 50 cent.
We moesten een bruggetje over die maar 40 mensen tegelijk kon dragen en dus moest het perronpersoneel als verkeersleider werken. De eerste file!
Het inschrijven ging soepel en al snel hadden we ons knipkaartje voor de 25 kilometer.



Maar.....wij hadden honger en dus kwam een halve supermarkt op tafel. Lisette had vanalles meegenomen, van broodjes tot tubes mayonaise en ketchup en kaas, en worstjes en........ennyway: heel veel eten! Dat hebben we eerst opgegeten en daarna gingen wij van start.
Na een paar 100 meter stonden ze met gratis appels. Wel lekker. Ff later zagen we de klokhuizen in de boomgaard liggen!
Bij de eerste stop moest ik even mijn afgetapete voeten bekijken want ik voelde het schuren. Maar het zat nog allemaal netjes op zijn plaats.
Er waren veel stops onderweg! En bijna bij elke stop moesten we even een pauze nemen om te plassen.
Om een uur of een stopten we voor een lange pauze, lekker bakkie koffie aan de Linge. Het was erg fris, P.Paulusma zat er weer eens flink naast!! Arme Michelle had het de hele weg erg koud. Na een lange pauze van ongeveer drie kwartier gingen we weer op pad voor het zware laatste gedeelte. Deze weg vond ik vrij saai en duurde en duurde maar....
Bij een EHBO post gevraagd wat ze aan de knie van Lisette konden doen, zij had er veel last van. Maar de goede man zag er geen heil in haar te helpen en raadde haar aan nog even door te bikkelen. Het was nog "maar" 8 kilometer!!?
Huh? Mijn tellertje stond op 21 dus ik dacht dat klopt niet!!
Het laatste gedeelte was het zwaarste want we liepen over een scheef zandpad en een hobbelig pad door de boomgaard. Achteraf hadden we deze route niet hoeven te nemen, dit was voor de 15 km!
Eindelijk, de veilinghal kwam in zicht. Nog een praatje aangeknoopt met medewandelaars, een moeder met zoon die ook aan het trainen waren voor de 4daagse. En een groepje dames waarvan er eentje het erg moeilijk had omdat ze last van haar scheenbeen had. Ze had veel pijn.
De NewBalanceboog werd al naar beneden gehaald dat vond ik erg jammer. Hoewel we een half uur voor sluitingstijd binnen waren! Mijn teller gaf 29 km aan!
Trots haalden wij onze medaille op, blij dat we deze klus geklaard hadden.
We hebben nog even gezeten in de hal, de meiden kochten nog een patatje. Lisette was alleen maar blij dat ze ff op een bankje kon zitten.
Moe maar voldaan kwam ik om 20.00 uur thuis. Mijn eerste lange toch viel best mee.

Woehoe!! Eerste post ooit!

Wat leuk zeg, mijn eigen website. Jinkies!